2015-2016 Öğretim yılının ilk etkinliği.

27.10.2015

Fakültemiz Resim Bölümü 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başlaması nedeniyle Bölümümüz Öğretim Elemanlarının hazırlamış olduğu çeşitli tekniklerle yapılmış resimleriyle Üniversitemiz Sergi Salonu’nda ilk ders başını  sergiyle taçlandırdılar.

35 farklı eserin yer aldığı serginin açılışına Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Prof. Dr. Ali AYDIN, Ak Parti İl Başkanı Seyfettin BİLEN, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya DURANAY, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir KARKIN, Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış TOPTAŞ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet YILDIZ, akademik ve idari personelin yanı sıra Üniversitemiz ve Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir KARKIN serginin açılışında bir konuşma yaparak sergi hakkında bilgiler verdi. Çeşitli teknik ve yöntemler kullanılarak hazırlanan sergi hakkında Prof. KARKIN: “ Üniversitemiz ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünün 2015-2016 öğretim yılının ilk etkinliği, ilk göz ağrısı dediğimiz bir sergi. Resim bölümünün değerli öğretim elemanlarının emekleri ile ortaya konulmuş bir sergidir. Üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Ardından protokol üyeleri açılışı gerçekleştirilen sergiyi gezdi. Resimler hakkında bilgi alan protokol üyeleri gezinin ardından serginin hatıra defterini imzaladı.