8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi

8.3.2017

Üniversitemiz Sanat Galerisi’nde Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Büşra KURUÇAY ve Arş. Gör. Semra Sonya Doğan AK tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Resim Sergisi açıldı.

Serginin açılışını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK yaparken serginin açılış kokteyline Adıyaman Emniyet Müdürü Metin ALPER, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ serginin açılışının ardından sergiye gelen kadınlara karanfil verdi.

Üniversitemiz Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik ziyafeti sunduğu sergide yağlı boya, baskı, desen ve kolaj tekniğiyle oluşturulmuş Öğr. Gör. Büşra KURUÇAY’ın 25 eseri ve Arş. Gör. Semra Sonya Doğan AK’ın ise 22 eseri sergide yer aldı.

Serginin açılışında bir değerlendirme yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ anlamlı bir sergi olduğunu ifade ederek her günün Kadınlar Günü olması gerektiğini söyledi. Kadın olmanın manevi yönüne de değinen Prof. Dr. GÖNÜLLÜ kadınlarımızın nesilleri yetiştiren oldukları ve manevi yönlerinin beylerden daha iyi olduğunu kaydetti. Prof. Dr. GÖNÜLLÜ bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin ALPER ise sergiden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye ve öğretim elemanları Öğr. Gör. Büşra KURUÇAY ve Arş. Gör. Semra Sonya Doğan AK’a teşekkür etti.