ANADOLU'YA YOLCULUK

8.10.2013

“Anadolu’ya Yolculuk Sergileri”; Anadolu’dan yola çıkmış, sanatın merkezi olan şehirlerde yol almış, doğdukları toprakları unutmamış çoğunluğunu akademisyenlerin oluşturduğu Türk sanatçılarının, doğdukları topraklarla ve o topraklarda bıraktıkları insanlarla ‘buluşma’ niteliğinde ve Anadolu insanına vefa borcunu ödemesini amaçlıyor.

İçlerinde şu an Doğuş Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Arel Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Ankara Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinin bulunduğu sergi, davet aldığı illere yolculuğuna devam ediyor.

Hiçbir ticari kaygı gütmeyen ve idealist bir yaklaşımla yola çıkılan “Anadolu'ya Yolculuk Sergileri”nin Adıyaman durağında 55 sanatçı 100 den fazla eserle yer alıyor. Türk Resim Tarihi'nde yerini almış İbrahim Balaban, Prof. Dr. Devrim ERBİL, Prof. Dr. Ramiz AYDIN, Prof. Dr. Basri ERDEM, Prof. Dr. Ahmet ÖZOL, Remzi İREN ve fotoğraf sanatçılarından İbrahim Zaman, Mehmet AKGÜL, Dursun Ali AYYILDIZ ve Ara GÜLER’in çalışmaları, 15 Ekim 2013 Salı gününe kadar Adıyaman Üniversitesi Sergi Salonunda görülebilir.