Güzel Sanatlar Fakülteleri Derece Mezunları Sergisi V.

4.11.2013

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Sanat Dalları Eğitim Konseyi bünyesindeki Sanat Komisyonu'nun önerisiyle düzenlenmeye başlanan “Güzel Sanatlar Fakülteleri Derece Mezunları Sergisi"nin beşincisi, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde Üniversitemiz Sanat Galerisinde açıldı.

Türkiye genelindeki 23 üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültelerinin katılımıyla gerçekleşen sergi, 15 Kasım 2013 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Serginin açılış törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Güzel Sanatlar Fakülteleri Derece Mezunları Sergisi Koordinatörü ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Nihal KAFALI, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye genelindeki 23 üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültelerinin katılımıyla gerçekleşen sergi, Türkiye’deki Güzel Sanatlar Fakültelerinden. 23 Üniversiteden Üniversitemize eser gönderdiler. Sergide toplam 77 eser yer almaktadır. Bu eserler yaklaşık 8-9 değişik alanda yapılmıştır. Değişik alanlarda gelen bu 77 eser aslında şu demektir; bu 77 eser Adıyaman’ımıza Üniversitemize 77 kişinin, 77 sanatçının gelmesi demektir. Bu eserler Güzel Sanatlar Fakültesini derece ile bitiren öğrenciler tarafından yapmıştır. Bu da geleceğin sanatçıları, sanatın geleceği Üniversitemize gelmiştir.