Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 2017-2018 Eğitim yılı Yetenek Sınavı

25.8.2017

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı sonuçları açıklandı.

2017-2018 akademik yılında 20 kişilik kontenjan ile eğitim-öğretime başlayacak olan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü için düzenlenen Özel Yetenek Sınavı’na Türkiye’nin değişik illerinden 359 öğrenci adayı başvuru yaparken, sınava 169 öğrenci adayı katıldı.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen ön kayıt işleminin ardından gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavında, aday öğrenciler yetenekli elleriyle hünerlerini sergilediler.

“Canlı Modelden Desen Çizimi” ile “İmgesel Çizim” olmak üzere İki aşamalı olarak gerçekleşen Özel Yetenek Sınavı’nda öğrenci adayları kıyasıya yarışırken, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’de sınav alanında öğrencilere başarılar diledi.

Jüri Başkanlığını Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet ALAGÖZ’ün yaptığı sınavda İstanbul Beykent Üniversitesinden Prof. Dr. Bünyamin ÖZGÜLTEKİN ve Işık Üniversitesi Prof. Dr. Basri ERDEM de yer aldı.

Özel Yetenek Sınavında 100 puan üzerinden 50 puan ve üstü alan öğrenciler başarılı sayılırken, 20 asil, 36 yedek olmak üzere toplam 56 öğrenci seçildi.

Sınav sonrası konuşan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet ALAGÖZ, sınava katılan tüm öğrenci adaylarına teşekkür ederken “Sınavımız şeffaf bir şekilde yapılmıştır. Jüri üyeleri isimleri görmeden değerlendirme yapmışlardır. Şimdiden yeni öğrencilerimize hoş geldiniz demek istiyorum” dedi.