Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması

24.11.2017

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü, GAP İdaresi, T-ONE Derneği, AB Şanlıurfa’da Turizm Yeniden Canlanıyor Proje Grubu ve Kalkınma Ajansı ile şehrin sanatsal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla 20-22 Kasım 2017 tarihleri arasında “Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması” düzenlenmiştir.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan ”Mozaik Çalıştayı ve Yarışması” programına Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümümüz davet edilmiştir.

20 Kasım 2017 tarihinde yapılan açılış programına olan katılım Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet Alagöz, öğretim elemanları ve 50 üniversite öğrencisinin araç ve iaşeleri Büyükşehir belediyesi tarafından karşılanarak yapılmıştır.

Yarışmanın yanısıra, Çağdaş Türk Sanatçılarının eserlerinin mozaik tekniğinde uygulaması kapsamında Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü öğrencilerinden Esra Karayiğit, Fatma Çifti, Ruken Demiral Fakülte Dekanımız Prof. Muhammet Alagöz’ün “Atatürk Barajı (Samsat)” adlı eserini mozaik tekniğinde 20-21-22 Kasım 2017 tarihleri arasında uygulamışlardır.

Öğrencilerimizin katılım ve çalışmalarıyla Şanlıurfa’da yapılan Uluslararası etkinlikte Adıyaman Üniversitemizi temsil etmişlerdir.

Devrim Erbil, Muhammet Alagöz, Abdulkadir Günyaz, Sadık Altınok

Devrim ERBİL, Muhammet ALAGÖZ, Abdulkadir GÜNYAZ, Sadık ALTINOK.