Arş. Gör. Dr. Öznur YILDIRIM'ın "Seramik Okarina Çalıştayı"

1 Nisan 2022 cuma günü Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümü tarafından Selçuk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Uygulama Merkezi ile Selçuk Üniversitesi Konservatuvarı işbirliğiyle "Seramik Okarina Çalıştayı" gerçekleştirildi. Fakültemiz Seramik bölümünden Arş. Gör. Dr. Öznur YILDIRIM yönetiminde yapılan çalıştay kapsamında seramik öğrencilerinin seramik çamuru ile şekillendirdikleri Nemrut heykelcikleri okarinalara (flüt) dönüştürüldü. Adıyaman Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Komisyonu tarafından GSFGAP/ 2021-0001 proje numarası ile desteklenen çalıştay Adıyaman ve Nemrut heykellerinin tanıtımına katkı sağlamıştır. Başarılı ve verimli sonuçlarının elde edildiği çalıştay sonunda Selçuk Üniversitesi Konservatuvarı Tiyarto bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Fatma KANDEMİE ŞAHİN yönetiminde Tiyarto ve TSM bölümü öğrencileri tarafından seramik okarinalar eşliğinde "Antik Esintiler" gösterisi sergilendi. Disiplinlerarası bir bakış açısı ile gerçekleşen Seramik Okarina Çalıştayı sanat öğrencileri, sanatseverler ve tüm katılımcılar tarafından büyük ilgi ve beğeni görmüştür.